Aloe vera

Aloe vera

Rastlina, ki ima številne pozitivne učinke na kožo.

Če tudi ste alergik ali imate vi ali vaš otroček občutljivo kožo, naj vas pomirimo. Naša Aloe Vera Barbadensis MIller je 100% brez parabenov in brez mineralnih olj. otroška, Aloe Vera Baby linija pa je tudi brez parfumskega olja. 

Proizvodi so naravni in dermatološko potrjeni, organski BIO izvlečki so iz nadzorovane in certificirane pridelave, kar potrjuje certifikat mednarodnega združenja za Aloe vero (IASC).

Aloe vera je vsestransko uporabna rastlina, ki ima ogromno blagodejnih učinkov na kožo, lase, nohte ter splošno zdravje posameznika. Kljub temu, da lahko za zdravje kože ter las veliko storimo sami z ustreznim načinom prehranjevanja, je zanje potrebno skrbeti tudi z ustreznimi preparati, ki jih vključimo v negovalno rutino. Aloe vera poskrbi za hlajenje in regeneracijo, predstavlja pa tudi zelo hranilno nego za naše telo. Ravno zaradi teh lastnosti Ayurveda aloe vero označuje kot čudežno rastlino, ki se jo uporablja za celjenje ran, manjših ureznin ter opeklin.

Preparati z aloe vero so primerni za vse starostne skupine, saj se odlično spopadajo s staranjem kože. Medtem ko se staramo, se vsi soočamo s pojavom tankih gubic – ker aloe vera vsebuje ogromno antioksidantov, vitamina C in E ter ostalih blagodejnih učinkovin, lahko koži povrne njeno elastičnost. Ravno zato jo lahko s pridom uporabimo tudi za izboljšanje videza strij, ki so nastale med nosečnostjo ali hitro izgubo telesne teže. Ne nazadnje, se lahko aloe vera dokazano uspešno sooča z nastankom bolezni dlesni. Zmanjša lahko krvavenje ter zatekanje. Je zelo močan antiseptik, ki vstopi tudi težko dostopne žepke, ki jih med čiščenjem z zobno ščetko morda ne dosežemo.